Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. július 30., szerda

Állat világ játékkártya IV.

Állat világ játékkártya

Ez a kártyapakli több mint 50 éves! nagyon szépek a grafikák, a képeknek van egy sajátos szerethető világa. Ismeretterjesztő kártyának szánhatták, de lehet, hogy volt játékszabály hozzá. Egy lap a vaddisznó sajnos hiányzik és persze a használati utasítás is. A korra jellemzőek voltak a sorozatok... Lehet létezett más témában is ilyen kártya..... ha valaki tud erről információt kérem írjon... küldjön képet... .)Orosz agár
Canis familiaris grajus
Orosz Agár
Teljes hossza 150 cm, ebből 40 cm a farok (110+40). Hazájában farkasvadászatra használták. Ma inkább csak díszkutyaEurópai Jávorszarvas
Alces Alces
Európai Jávorszarvas
Észak-Európa és Észak-Ázsia lakója ez a hatalmas, 280 cm hosszú, 190 cm magas, 3-4 q-ás szarvas faj. A lápos, ingoványos erdőséget kedveli, főleg a nyíreseket. Nedvdús növényeket, lombot eszik. Télen inkább a síkot keresi fel, nyáron a szúnyogok és legyek elől a hegyekbe vonul. Kitartó és gyors futó.

Szürke daru
Grus grus
Szürke daru
A gólyánál valamivel termetesebb, a lába is hosszabb. az óvilág északi tájait lakja. Észak-Afrikában és Indiában telel. Az elmúlt századokban hazánkban is sok fészkelt, s a magyarságnak kedvelt madara volt. Ma már csak csoportosan átvonul hazánkon. Tápláléka zsenge növény, mag, rovar, madárfióka, béka.
Vándor Sólyom
Falco peregrinus
Vándor Sólyom
Nyugvó szárnya 30-40 cm hosszú, tehát középnagyságú ragadozó madár. Csaknem az egész világot bejárja. A hideg északról télen délre vándorol,. Az európaiak Afrikában telelnek. Vándorlása közben hozzánk is el-ellátogat.Bátor, erős, nagyon ügyes. Gyors szárnycsapással cikázva repül. Fogolynak, galambnak, récének szörnyű pusztítója, de réme valamennyi madárnak. Fölébük kerülve röptében csap le rájuk.
Grönlandi Bálna
Baleana mysticetus
Grönlandi Bálna
AZ Atlanti- és Csendes-Óceán északi részén, jégmezők és jéghegyek közelében él. ez a 18-20 m hosszú, 100000 kg súlyú emlős állat. Szájpadlásáról 3000-350 szarulemez, szila lóg le, amivel kiszűri a vízből az apró állatokat. Szűk garatján arasznyi hal sem fér át.. A hatalmas állat minden porcikája értékes, de legfőképpen a zsírja, amiből szappan készül. Vadászatát nemzetközi törvények szabályozzák, nehogy kipusztuljon. 
Állat világ játékkártya

Az Oktatásügyi Minisztérium 224-S/3/1956. sz. alatt engedélyezte.
A játékfelügyelő bizottság 57/3/26. sz. alatt engedélyezte.www.retrojatekmuzeum.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése