Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. július 31., csütörtök

Állat világ játékkártya V.

Állat világ játékkártya
Ez a kártyapakli több mint 50 éves! nagyon szépek a grafikák, a képeknek van egy sajátos szerethető világa. Ismeretterjesztő kártyának szánhatták, de lehet, hogy volt játékszabály hozzá. Egy lap a vaddisznó sajnos hiányzik és persze a használati utasítás is. A korra jellemzőek voltak a sorozatok... Lehet létezett más témában is ilyen kártya..... ha valaki tud erről információt kérem írjon... küldjön képet... .)


Sörényes farkas
Canis jubatus
Sörényes farkas
Dél-Amerikában él, de csak ritkán kerül ember szeme elé, mert félénk, óvatos, sohesem tolakodó, mindig gyanakvó. Magányosan jár a füves rónákon. Farkas nagyságú. Növényekkel, gyümölcsökkel, apró vadakkal táplálkozik. Elfogja a leggyorsabban futó, surranó állatokat is, mert hosszú lábával mindegyiket utoléri.
Vízisikló
Natrix natrix
Vízisikló
Általában 70-80 cm hosszú, de némelyike kétszer akkorára is megnő. Hazája Európa, Északnyugat-Afrika és Nyugat-Ázsia. A mi legközönségesebb kígyónk. Félénk, nem harap, csak sziszeg. Nem érdemel kíméletet, mert sok apró halat, hasznos békát, gyíkot elpusztít.
Vapiti
Cervus canadensis
Vapiti
A gímszarvasunknál nagyobb, magasabb, hatalmasabb agancsú, párosujjú kérődző. Észak-amerikai állat. Télen nagy csordákban a védett folyóvölgyekben élnek, nyáron szétszóródva a hegyekbe vonulnak. Éllatkertekben mindenütt látni, mert jól tűrik a fogságot.
Egyiptomi ugróegér
Dipus aegyptus
Egyiptomi ugróegér
Hihetetlen gyors mozgású, kedves kis állata Északkelet-Afrika és Arábia sivatagjainak. Teste 17, farka 21 cm hosszú. A félénk állatok elágazó folyosókat ásnak a talajba. Rohantukban a vadászkutya is csak nehezen éri utol őket. Gyökereken, gumokón, magvakon élnek. Az arabok húsáért, bundájáért vadásszák.
Rettentő medve vagy Grizli
Ursus horribilis
Rettentő medve vagy Grizli
Északnyugat-Amerikának ez a legismertebb medvéje nagyobb európai barna rokonánál. Megnő 230-250 cm hosszúra és súlya a 4,5 q-t is megüti. A neve félelmetesebb mint maga az állat. Igaz, hogy nagyon erős és ügyes, de emberre legfeljebb csak a fiait féltő anyamedve támad., akkor is, ha nem bántják. Növénnyel, gyümölccsel táplálkozik, de elragad állatokat is. Ügyesen halászik. Téli álmot alszik.
Az Oktatásügyi Minisztérium 224-S/3/1956. sz. alatt engedélyezte.
A játékfelügyelő bizottság 57/3/26. sz. alatt engedélyezte.
www.retrojatekmuzeum.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése