Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 23., kedd

Szepes Mária Harkály Anyó

Szepes Mária Harkály Anyó
Móra könyvkiadó
I. kiadás
1983
Eredeti ár: 37.- Ft

Szepes Mária Harkály Anyó
Szepes Mária
Harkály anyó

Az új Pöttyös Panni sorozat utolsó kötetében Panni az élet kérlelhetetlen törvényével, az elmúlással találkozik. A megrendítő élményt csak az enyhíti, hogy amint az elhullott harkály madár helyén csakhamar új harkály kopogtat, az élet is a maga folytonosságával végső soron győzedelmeskedik a halálon. Szepes Mária finom, bensőséges ábrázolással tárja elénk azt a folyamatot, ahogy a kislány a körülötte lévők segítségével ismét visszanyeri derűs kiegyensúlyozottságát. A könyv hangja a téma ellenére sem szomorú, az óvodai élet megannyi vidám,kedves mozzanatától a gyerek-felnőtt viszony sokféle árnyalatáról olvashatunk. A szép és ötletgazdag rajzok  F. Győrffy Anna munkáját dicsérik.Szepes Mária Harkály Anyó

Móra könyvkiadó
II. kiadás
2010

Eredeti ár: 2490.- Ft

Szepes Mária Harkály Anyó

Szepes Mária
Pöttyös Panni Harkály Anyó

Panni kíváncsian figyeli a lakótelepi házak tetején kopácsoló harkályt, aki olyan erősen veri csőrével a tévéantennákat, hogy valósággal zeng belé a környék. Egy nap azonban a kedves Harkály anyó eltűnik. A csend, amit maga után hagy, szomorúsággal tölti el Panni szívét. Vajon egyszer majd ugyanígy emlékké válik az óvoda, a szüret és Ila néni is? Egy okos középsősnek mindent meg kell magyarázni. Néha még jobban is, mint a felnőtteknek.

 • Tollászkodás
 • Az a buta Harkály anyó
 • Kívánságműsor
 • A vadonatúj nagypapa
 • A cseppkőbarlang története
 • Többsincs manó
 • Levél Tegnapországból
 • Az elfelejtős dugifiók
 • Egy másik Harkály anyó
 • Kuksi manó
 • Emlék lesz-e az óvoda?


Írta: Szepes Mária
Rajzolta: F. Győrffy Anna


Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, amint a két kislány összebarátkozik... Boldog vagyok, mert már a sokadik nemzedék nő fel a Pöttyös Pannival, és hogy a szívbeteg gyerekeknek ezeket a meséket olvassák fel a kórházakban, mert kedvesség és báj van bennük.... hát így lettem mesemondó Szepes Mária. Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: "Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt?" Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.

Szepes Mária          www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
Pöttyös Panni mesekönyvekNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése