Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 23., kedd

Szepes Mária: Pöttyös Panni Bolondos szerszámok

Szepes Mária: Pöttyös Panni Bolondos szerszámok

Móra könyvkiadó
II. kiadás
2009

Eredeti ár: 2.490.- Ft


Szepes Mária: Pöttyös Panni Bolondos szerszámok


Szepes Mária
Pöttyös Panni Bolondos szerszámok

A bolondos szerszámok Panni kezében a polcokon békésen pihenő játékok ellen fordulnak. Mi lesz így a babákból, a játék állatokból és a zsinoron húzható telefonból? Míg Panni azon fáradozik, hogy a konok szerszámokat megzabolázza, egy hatalmas, loncsos szőrű kutya téved be a pöttyös óvodába, és felfalja a gyerekek ebédjét. Mégis mindenki megszereti ezt a falánk, örökké vidám komondort.
  • Idővonat
  • Éneklő víz
  • Kincs a homokozóban
  • Mire van szüksége egy feltalálónak?
  • Csulambulam mester bolondos szerszámai
  • Hogyan kell szerszámokat szelídíteni?
  • "Valaki" gazdát keres
  • A szökevények
  • Matyi Tamás új rokonaiÍrta: Szepes Mária
Rajzolta: F. Györffy Anna


Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, amint a két kislány összebarátkozik... Boldog vagyok, mert már a sokadik nemzedék nő fel a Pöttyös Pannival, és hogy a szívbeteg gyerekeknek ezeket a meséket olvassák fel a kórházakban, mert kedvesség és báj van bennük.... hát így lettem mesemondó Szepes Mária. Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: "Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt?" Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.

Szepes Mária          


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
Pöttyös Panni mesekönyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése