Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 23., kedd

Szepes Mária: Pöttyös Panni Csupaszín

Szepes Mária: Pöttyös Panni Csupaszín

Első kiadás
1983
72000 példány

Eredeti ára: 39.- Ft
Szepes Mária: Pöttyös Panni Csupaszín

Móra könyvkiadó
2009

Eredeti ár: 2.490.- Ft


Szepes Mária: Pöttyös Panni Csupaszín


Szepes Mária
Pöttyös Panni Csupaszín

Miközben az óvodások a színekkel ismerkednek, Panni nagy izgalommal várja kistestvére születését. Képzeletben megjelenik egy hosszú szőke hajú kislány, aki ahogy világra jön, már el is tud számolni húszig. A valóság azonban egészen más. A kisöccse kopasz bőgőmasina, és az egész család élete körülötte forog. Panni elkeseredésében világgá megy. Hogyan kerül haza, és megbarátkozik-e az új jövevénnyel? Lehet a kisbabák nyelvén beszélni? Panni sok új dolgot tanul meg ezen a télen.  
  • A sértődött vadgesztenye házikó
  • Kinek van a legszebb anyukája?
  • Csillagjáték
  • Csupaszín
  • Ki tud kisbabául?
  • Mi történt a gesztenye házikóban?
  • A potyautas
Írta: Szepes Mária
Rajzolta: F. Györffy Anna
Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, amint a két kislány összebarátkozik... Boldog vagyok, mert már a sokadik nemzedék nő fel a Pöttyös Pannival, és hogy a szívbeteg gyerekeknek ezeket a meséket olvassák fel a kórházakban, mert kedvesség és báj van bennük.... hát így lettem mesemondó Szepes Mária. Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: "Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt?" Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.

Szepes Mária          www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
Pöttyös Panni mesekönyvek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése