Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 23., kedd

Szepes Mária: Pöttyös Panni Szia, világ!

Szepes Mária: Pöttyös Panni Szia, világ!

Móra könyvkiadó
2009

Eredeti ár: 2.490.-


Szepes Mária: Pöttyös Panni Szia, világ!


Szepes Mária
Pöttyös Panni Szia, világ

Panni reggelente az ablakhoz siet, s köszönti a háztetőket, a tévéantannákat, az ablakokat és az erkélyeket, a fákat a kertben, a felhőket és a virágokat. Szia, világ! Micsoda derű és kaland minden új nap! Milyen finom a piros leves csíkos tésztával, és mennyi érdekes foglalkozás van a világon! A középsős óvodásokra rengeteg felfedezés vár. 
  • Meddig nőnek az óvó nénik?
  • A kislányidomitó kutya
  • "Kiből mi lesz?" játék
  • A zsugorító készülék
  • Modula Csilla
  • Hogyan lehet kistestvérhez jutni?
  • A hős Matyi Tamás
  • Piros leves csíkos tésztávalÍrta: Szepes Mária
Rajzolta: F.Györffy Anna

Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, amint a két kislány összebarátkozik... Boldog vagyok, mert már a sokadik nemzedék nő fel a Pöttyös Pannival, és hogy a szívbeteg gyerekeknek ezeket a meséket olvassák fel a kórházakban, mert kedvesség és báj van bennük.... hát így lettem mesemondó Szepes Mária. Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: "Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt?" Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.

Szepes Mária          


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
Pöttyös Panni mesekönyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése