Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. november 21., péntek

Gál Pál: Érdekes gépek

Gál Pál: Érdekes gépek

Móra Ferenc Ifjúsági könyvkiadó
1966 I. kiadás
1979 II. kiadás
45000 példány

Eredeti ár: 18.- Ft

Gál Pál: Érdekes gépek

Gál Pál
Érdekes gépek

Daru áll a földön, úszik a vízen, lebeg a levegőben - a gépdaru. Kis alagutat, villany- és telefonvezetéket húz maga után a talajban, vagy kötelet húz át az elsüllyedt hajó alatt - a gépvakondok. Űrhajót röpít a magasba, de szakadékot is áthidal távvezeték-építésnél, mentőkötelet visz hajótörötteknek - a sokféle rakéta.
Van fára mászó fűrész, földet harapó markológép, magától szántogató traktor - s mindenféle praktikus kis és nagy gép, ami a mai embert mindennapi életében segíti, szárazon, vízen, levegőben, föld mélyében egyaránt. Ezeknek a nagy családjából mutat be néhányat a második kiadásban megjelenő könyvecske, Csergezán Pál illusztrációival.


Írta: Gál Pál
Rajzolta: Csergezán Pál






www.retrojatekmuzeum.hu

bölcs bagoly könyvek
okos könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése