Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. november 21., péntek

Julius Schwartz: Mindennapi varázslatok

Julius Schwartz: Mindennapi varázslatok

Móra Ferenc Ifjúsági könyvkiadó
1975 I. kiadás
1979 II. kiadás
40000 példány

Eredeti ár: 18.- Ft

Julius Schwartz: Mindennapi varázslatok


Julius Scwartz
Mindennapi varázslatok

Ízetlen az étel só nélkül - ezt mindenki tudja. Azt már kevésbé, honnan kerül asztalunkra az indiánok becses kincse, a bűvös erejű fehér homok.. Finom szemcséjű asztali sót magunk is készíthetünk. De mégis nagyobb dicsőség foszlós bélű, lyukacsos cipót sütni. Kemence se kell hozzá, megteszi a konyhai tűzhely sütője is. 
Manapság, amikor az üzletek polcain annyiféle mosószer sorakozik, hogy alig tudunk választani közülük, azt is érdekes megtudni, hogyan főzte dédanyánk hajdan a mosószappant, hogyan munkálkodik a piszokűző vadász. Julius Schwartz könyvének harmadik kötete kísérletek során tárja fel az olvasó előtt a só, a kenyér, a szappan titkait.


Írta: Julius Schwartz
Rajzolta: Gaál Éva
Fordította: Vámos Magda





www.retrojatekmuzeum.hu

bölcs bagoly könyvek
okos könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése