Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. december 30., kedd

A csudálatos Mary

A csudálatos Mary

Móra Ferenc Könyvkiadó
I. kiadás (1971)
III. kiadás(1974)
66800 példány

Eredeti ár: 13.- Ft


A csudálatos Mary

A csudálatos Mary


P. L. Travers
A csudálatos Mary

A csudálatos Mary alkonyattájt a keleti széllel érkezik Banksék házába. Fél kezével a kalapját fogja, a másikban táskát cipel. Rövidesen megállapodik a szülőkkel, s máris olyan otthonosan érzi magát a házban, mintha mindig ott élt volna, a gyerekekkel pedig azonnal megtalálja a hangot. Michaelt annyira elbűvöli a csudálatos dadatündér, hogy lefekvéskor meg is kérdezi tőle: "Ugye Mary Poppings, sohase megy el tőlünk?" Mary ..... így válaszol: "Itt maradok, míg meg nem fordul a szél." S valóban így is lett. Mary a keleti széllel jött, s a nyugati széllel ment el. De mi minden történt közben a Banks-házban!
Mary Poppinns felejthetetlen alakja méltán állandó figurája az európai gyerekirodalomnak. A gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek Travels elbűvölő könyvében, mely Benedek Marcel szép fordításában jutott el a magyar gyerekekhez. 


Írta: P.L. Travers
Rajzolta: Mary Shepard


www.retrojatekmuzeum.hu

retro könyv
retro gyerekregény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése