Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. december 5., péntek

Népek kenyere Bölcs Bagoly könyvek

Népek kenyere Bölcs Bagoly könyvek

Móra Ferenc Ifjúsági kiadó
1970 I. kiadás
1978 II. kiadás
29800 példány

Eredeti ár: 18.- Ft


Népek kenyere Bölcs Bagoly könyvek

Varga Domokos
Népek kenyere

Ismertem egy gyereket, aki azt hitte, hogy a liba fán terem, a libafán. Kicsike volt még, alig hároméves, de bátyjai azért nagyon kinevették, milyen buta. - Ne nevessetek - szóltam rájuk -, mert libafa nincs, de kenyérfa van. Én is kinevethetnélek titeket, hogy ezt még nem tudjátok.
El is mondtam nekik mindjárt, milyen az a fa, amin a kenyérgyümölcs terem. És milyen más kenyértermő növények vannak a világon, és azok milyen kenyérmagot hoznak, milyen kenyérgumót, kenyérgyökeret növelnek. Mennyiféle kenyeret sütnek-főznek és esznek az emberek a földkerekségen. Ez a könyvecske - a Bölcs bagoly sorozat kötete - erről a sokféle kenyérről szól.

Írta: Varga Domokos
Illusztrálta: Würtz Ádám


www.retrojatekmuzeum.hu

retro okoskönyvek
Bölcs Bagoly könyvek




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése