Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. december 30., kedd

Pinokkió Kalandjai mesekönyv

Piniokió Kalandjai mesekönyv

Móra könyvkiadó
I. kiadás (1967)
II. kiadás (1974)
74800 példány

Eredeti ár: 25.- Ft

Piniokió Kalandjai mesekönyv

Piniokió Kalandjai mesekönyv


Carlo Collodi
Pinokkió

Pinokkió, a fabábú, mindnyájunk kedves ismerőse. Mégis a magyar gyerekolvasók hosszú-hosszú ideje nem találkozhattak vele - hacsak nem a Walt Disney filmben. Rónay György kitűnő és tapintatós átdolgozása nyomán Pinokkió most újra elénk lép. A mesére vágyó gyerekolvasó és a régi emlékeit elevenítő felnőtt egyaránt élvezheti ebben a szép kiállítású könyvben a klasszikus történet. Elszórakozhat rajta, hogy kel életre a fahasábból Pinokkió, micsoda furcsa és tanulságos kalandokon esik át a maga felelőtlen esze járásával, s végül saját kárán tanulva, megokosodva és megemberiesedve, hogy válik valódi emberré.
A hol kacagtató, hol részvétet keltő, de mindvégig izgalmas történet nem hiába egyik legkedvesebb olvasmánya a gyerekeknek szerte az egész világon. A reprezentatív kiállítású új magyar Pinokkiót Szecskó Tamás képzeletmozgató rajzai és színes képei díszítik.



Írta: Carlo Collodi
Rajzolta: Szecskó Tamás




www.retrojatekmuzeum.hu

retro könyv
retro mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése