Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. december 30., kedd

Pintyöke cirkusz világszám! meseregény DEDIKÁLVA!

Pintyöke cirkusz világszám! meseregény

Móra Ferenc Könyvkiadó
I. kiadás (1971)
II. kiadás (1978)
31800 példány


Pintyöke cirkusz világszám! meseregény

Pintyöke cirkusz világszám! meseregény
Pintyöke cirkusz világszám! meseregény DEDIKÁLVA!



Csukás István
Pintyőke cirkusz, világszám!

- Aztán írjatok! És vigyázzatok magatokra, és ősszel feltétlenül értetek megyek! És egyetek sok gyümölcsöt, tejet - búcsúzott el meghatódva Mirr-Murrtól és Oriza-Triznyáktól a jóságos szakácsnő. Aztán átadta a nagy bajuszú postásnak a dobozt, benne a két macskát, akik így utaztak falura vidéki barátaikhoz. Csinnadratt, az ólomkatona, Bóbice, a néger baba, Paprikajancsi, Morzsa kutya és a szürke kiscsacsi nagy örömmel fogadták őket.
A nyugodalmas nyaralásnak azonban egyszeriben vége szakad, amint megjelenik a kis faluban Pintyőke cirkuszigazgató. Eddig ugyan egyikük sem vágyott a cirkusz porondjára, de minél tovább hallgatják Pinytőkét, annál nagyobb művészi elhivatottságot éreznek magukban. S ezzel megkezdődnek csodálatos és izgalmas kalandjaik a Meseerdőben.
Csukás István sok ötlettel és humorral megírt meseregénye, amely a tévében és könyvalakban is népszerűvé vált Mirr-Murr sorozat folytatása, Heinzelmann Emma humoros illusztrációival jelenik meg második kiadásban.


Írta: Csukás István
Rajzolta: Heinzelmann Emma







www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése