Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2015. május 22., péntek

Tapóka mesekönyv

Tapóka mesekönyv

Móra Ferenc könyvkiadó
1986
9300 példány

Eredeti ára 37.- Ft

Tapóka mesekönyv

Tapóka mesekönyv

Tapóka mesekönyv

Sebők Éva
Tapóka

Aki meg akar ismerkedni  Tapókával, annak csak be kell lépni ebbe a könyvbe. Ott tüstént megláthatja, amint ez az élénk és minden iránt érdeklődő kisfiú szalad, nevet, barátkozik, és választ keres kérdéseire. A legjobb válaszokat Balamenda adja, az öreg csősz, aki ennek a könyvnek egyik legmelegebben megformált alakja. De megismerkedhet, aki ide belép, Pillefivel, a kék fejű főbabával meg akár Lord Vadmacival is; megtudhatja, milyen jó barát Péterpál, milyen kislány Guzu, és tanúja lehet emellett még sok érdekes, mulatságos eseménynek is. E színes, vonzó világ, melyben Tapóka él, talán attól is ilyen színes, mert ő maga beragyogja személyiségének kedves varázsával.
Sebők Évának Tapóka nem az első kisfiú-figurája. Megelőzte őt Jánoska a Volt egyszer egy kisfiúban, Gyuszi, a Hangmadár hőse és Tamás, aki a Hiszőkében "tamáskodik". Egyéb művei, versei, regényei - a Mimóza, a Boholy, a Koboldos és a Denevérkönyv - után az író most Tapókával ismét olyan könyvet ad a gyerekolvasók kezébe, melynek lírája és humora, stílusa és mai lélegzetvétele egyenként bizonyára közel áll majd hozzűjuk.

Írta: Sebők Éva
Illusztrálta:Szecskó Tamás


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése