Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2015. június 5., péntek

Salamon Király kincse Delfin könyvek

Salamon Király kincse Delfin könyvek

Móra Ferenc kiadó
1983
82000 példány

Eredeti ára: 17.- Ft

Salamon Király kincse Delfin könyvek

Salamon Király kincse Delfin könyvek


H. Rider Haggard
Salamon király kincse

Ez a regény 1885-ben jelent meg először. Írójának első munkája volt, s azonnal nagy sikert aratott. Nem ok nélkül. Haggard hosszú évekig élt az akkor még titokzatos és jórészt ismeretlen Afrikában. Ismerte őslakos népét éppen úgy, ahogyan a kincsekre sóvárgó fehéreket. S mi más is lehetne témája egy ízig-vérig kalandos regénynek, ha nem kincs, amelyet csak embertelen próbák után, örökös életveszedelemben talál meg az utazó. Haggard hősei derék emberek, minden kincsnél többre tartják a helytállást, a becsületet és az életet. Amikor néger szolgájukról kiderül, hogy jogos örököse egy bennszülött királyságnak, szívvel-lélekkel melléje állnak, hogy elűzhesse a zsarnok trónbitorlót.
Kukuanaföldet persze hiába keresnénk akár a régibb, akár az újabb Afrika-térképeken! Valóságos ismeretei alapján az író találta ki, nehogy bárkinek is kedve támadjon a bibliai Salamon király mesés kincsei után kutakodni.


Írta: H. Rider Haggard
Illusztrálta: Jenkovszky Iván



www.retrojatekmuzeum.hu

retro könyv
retro Delfin könyvek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése