Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. január 31., vasárnap

Az én babáim leporelló mesekönyv

Az én babáim leporelló mesekönyv
Móra Ferenc Könyvkiadó
1968
43000 példány

Eredeti ára: 16,50.- Ft


Az én babáim leporelló mesekönyv

Annyi sok szép babám van, messzi földről valók. Szívesen megmutatok nektek néhányat, hogy ti is gyönyörködjetek bennük. A magyar babának Julika a neve. Piros csizmát, hímzett kabátkát visel. Baranyából került hozzám. A két szőke baba a szomszédos Ausztriából érkezett. A varkocsos baba Gretl, a feltűzött hajfonatú Mojdele.


Az én babáim leporelló mesekönyv

Mintye baba fapapucsot hord és csipkefejkötőt. Hazájában, Hollandiában sok gyönyörű tulipán virul. A néger baba Afrikából jött, az Elefántcsontpartról, ahol mindig melegen süt a nap. A neve Fufu, szereti az ékszereket. A fekete hajú babát Szuzukinak hívják. Szülőföldjén, a messzi Japánban ezt a virágdíszes selyemruhát kimonónak nevezik.


Az én babáim leporelló mesekönyv

Rosina baba szépen tud dalolni és táncolni. Hazája a napsütötte Olaszország. A kedves, szőke Heidi baba a kék vizű tavak, hófödte hegycsúcsok országából, Svájcból jött. Szonyuskának hívják az  orosz babát. Hazája, a Szovjetunió olyan nagy, hogy hetekig utazott, míg megérkezett hozzám.


Az én babáim leporelló mesekönyv

A kis indián baba neve Parana. Mindig vidám, pedig ugyancsak messzire került szülőföldjétől, Mexikótól. A szelíd, szőke Ajno baba hazájában, Finnországban olyan sok a tó, hogy gyakran úgy emlegetik: az ezer tó országa. Ole baba a havas Lappföldön élt, ahol mindig hideg van, Sítalp és meleg ruha nélkül ki sem mozdulhatott a házból.


Az én babáim leporelló mesekönyv

Hát ez a két baba ugyan honnan érkezett? Argentínából, ahol a végtelen mezőkön marhacsordák legelnek. A lányt Palmirának, a fiút Pedrónak hívják. Az én polcomon aztán valamennyien összetalálkoztak. Van is mit mesélniük egymásnak, gondolhatjátok! Most sajnálom csak igazán, hogy nem értek babanyelven. De ha a nevükön szólítom őket, mindig rám mosolyognak.


Az én babáim leporelló mesekönyv


Írta: Altay Margit
Fotók: Czeizing Lajos

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro leporello mesekönyv


1 megjegyzés:

  1. Gyermekkorom kedvenc képeskönyve, de örülök, h megtaláltam itt, sokat nézegettem a különleges babákat.

    VálaszTörlés