Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. január 31., vasárnap

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Hat dolgos nap leporello mesekönyv

Móra Ferenc Könyvkiadó
1984
55000 példány

Eredeti ára: 27.- Ft

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv
Nyáron, mikor festették az óvodát, egy hétre Ladányba mentem nyaralni a nagymamához. A nyaralásból nem sok lett, mert egész héten dolgoztam, mint a nagyok. Dolgoztam, bizony, egyfolytában hat napot. Senki nem mondta volna, aki látja, hogy még csak óvodás vagyok.

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Hétfőn szúrós szagú szalmát szigonyoztam, én, egyes egyedül a kazalból. Nagy-nagy szalmacsomót csináltam, süsse egy kicsit a nap, aztán nagymamával szalmazsákba tömtük mind a friss szalmát, megtapostuk, fogtuk a négy sarkát négyen, ágyba vittük a tisztaszobába, jó alvás legyen rajta egész héten.

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Kedden hörcsögöt fogtunk nagyapóval a kert végében. Ő három hörcsögfogót cipelt, én egy kapával mentem halálra rémíteni a hörcsögöket. Sorra gödröt kapáltam a lyukakból, úgy raktuk rájuk a fogókat, nesztek, úgy kell nektek. Tolvaj népség! Ti se loptok a csűrből több árpaszemet!


Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Szerdán kendert áztattunk a folyóban, a víz meleg volt. bokros, iszapos a part. Békák ugráltak. Nagyapóék a sok-sok kenderkévét bent a mély vízben karókhoz kötözték. Én egy fűzfavesszővel habosra vertem a vizet, kergettem a halakat, a kíváncsi békákat, ne zavarják a mi dolgunkat.


Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Csütörtökön kukoricát pattogtattunk. A szomszéd gyerekek mind átjöttek. Gallyat hordtam a tűzhöz, morzsoltam. Nagyanyó a tűz fölött rostában rázta, rázta a kukoricát. Ropogtak, ugráltak, pattogtak a szemek, mind kinyíltak kis fehér virágnak, nyüzsögtek, amíg telel nem lett a rosta. A tűz kipirosította nagyanyó arcát. Megenni mind nekünk kellett a forró, friss pattogatott kukoricát.


Hat dolgos nap leporelló mesekönyv


Pénteken kórókerítést kötöztünk nagyapóval, keresztben az udvaron. A tyúkok, a kacsák ne kotorják szét a veteményeket, kapirgáljanak a kert végében, lenn az eperfák alatt. Nagyapó karókat vert a földbe, én egyenként kezébe adtam minden szál kórót, a drótot kötözni, ahogy kellett. Elfáradtam, elfáradt nagyapó is, de gyönyörű kerítés lett.

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv

Szombaton gazdasszony voltam, hófehér kötényben túrós bélest, mákos kürtőt gyúrtunk nagymamával. Kemencét fűtöttünk, szikrázott az alja, mind kisütöttük a sok kalácsot. Könnyű ez, látod, mondták, és dicsértek, milyen szorgos vagyok. Soha nem ettem még ilyen jó ebédet. Nagyon vártam a vasárnapot. Mert a hetedik napon csak játszottam a szomszéd gyerekekkel.

Hat dolgos nap leporelló mesekönyv
Nyáron, mikor festették az óvodát, egy hétre Ladányba mentem nyaralni a nagymamához. A nyaralásból nem sok lett, mert egész héten dolgoztam, mint a nagyok. Dolgoztam, bizony, egyfolytában hat napot. Senki nem mondta volna, aki látja, hogy még csak óvodás vagyok.Írta: Erdős István
Rajzolta: Würtz Ádám


www.retrojatekmuzeum.hu

retro leporelló mesekönyv
retro mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése