Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. június 11., szombat

A táltos kanca és a libapásztorlány mesekönyv

A táltos kanca és a libapásztorlány mesekönyv
Móra Ferenc Könyvkiadó
1989

Eredeti ára: 140.- Ft

A táltos kanca és a libapásztorlány mesekönyv

A táltos kanca és a libapásztorlány mesekönyv


A táltos kanca és a libapásztorlány

Azt hihetnénk, hogy a mese csak a gyerekeknek szólhat. Pedig nagyapáink még emlékezhetnek arra az időre, amikor a magyar falvakban az őszi, ház körüli munkák alkalmával összegyűlt parasztembereket egy-egy jó beszédű mesélő történeteivel szórakoztatta. Szövődött a mese családi körben, az aprónépség gyönyörűségére is.
A századfordulón még a legtöbb faluban akadt egy-egy kivételes képességű mesemondó, aki olyan szemléletesen tudta szavakba önteni mondandóját, hogy a hallgatóság valóságos mesehősnek érezhette magát.
A régi mesélők lassan kihalnak, no meg mikor is adhatnák át tudásukat, művészetüket? Hiszen a falu régi életének keretei is felbomlottak. Tudományuk pedig kincs!
Kötetünkben híres magyar mesemondók eddig nem vagy kevéssé ismert meséiből válogatunk. Gyönyörködjünk eleven stílusukban, ízes nyelvezetükben! Így is lehet magyarul beszélni!

Összeállította: Voigt Vilmos
Rajzolta: Elek Lívia


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése