Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. szeptember 22., csütörtök

a téli tücsök meséi meseregény

a téli tücsök meséi meseregény

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
I. kiadás (1974)

III. kiadás (1988)
Eredeti ára: 28.- Ft

a téli tücsök meséi meseregény

a téli tücsök meséi meseregény


a téli tücsök meséi

"A téli tücsök valamikor nyári tücsök volt. De most tél van, hull a hó, és minden fehér, az ágak, a villanydrót, a háztetők. És érzi jól, hogy a nyár messze van, de olyan messze, hogy már alig tud visszaemlékezni rá. És érzi, hogy téli tücsök lett, magányos téli tücsök."
Így kezdődik a meseregény, melyben a tücsök a szigeten töltött szép nyár emlékeit idézi fel. A zsályaszagú hátizsák zsebében került be a szobába, itt tölti nagy unalomban a telet. Ki-kiugrik a hátizsák zsebéből, felszökken az írógép billentyűire, és le-leüt egy-egy betűt. Valamennyi leütött betű egy-egy szép nyári emléket idéz. Véletlenül éppen ezt a mondatot kopogja le: "A szigetre vágyom". Csukás István meseregénye Heinzelmann Emma illusztrációival jelenik meg.

Írta: Csukás István
Rajzolta: Heinzelmann Emma

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro Csukás István


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése