Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. szeptember 25., vasárnap

Skatulyácska mesekönyv

Skatulyácska mesekönyv

Móra Ferenc Könyvkiadó
I. kiadás (1972)

II. kiadás (1984)
12000 példány

Eredeti ára: 30.- Ft

Skatulyácska mesekönyv

Skatulyácska mesekönyv


Skatulyácska

Skatulyácska - Tordon Ákos meseregényének hősnője - persze hogy királykisasszony. Doboz király az édesapja, Zacskónia királyné az édesanyja. Igaz ugyan, hogy maga a királyság egy felfordított papírkosáron terül el, annak tetején veri az eget Doboz király préselt papírvára (örökké enyvezni, ragasztani kell), de a tündérszép Skatulyácska királylány kalandja a boszorkány szolgájával, a Papírsárkánnyal mégis valóságos kaland - legigazibb mese.
Tordon Ákos a sárkányos magyar népmese legszebb elemeit (s nem utolsósorban megragadó szép stílusát) használja fel arra, hogy játékosan, könnyedén létrehozzon egy modern, mulatságosan groteszk és mégis lírai új történetet. A népi elemeken ihletődött kitűnő meseregényt, mely második kiadásban jelenik meg, Heinzelmann Emma varázsos illusztrációi teszik még elevenebbé.

Írta: Tordon Ákos
Rajzolta: Heinzelmann Emma

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése