Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. szeptember 24., szombat

Tollászkodik a tavasz verses mesekönyv

Tollászkodik a tavasz verses mesekönyv

Móra Ferenc Könyvkiadó
1976
44800 példány

Eredeti ára: 38.- Ft

Tollászkodik a tavasz verses mesekönyv

Tollászkodik a tavasz verses mesekönyv

Tollászkodik a tavasz

Zelk Zoltán a gyerekek egyik legkedveltebb költője harmincnál is több esztendeje. Első gyermekversei a Négy vándor című kötetben jelentek meg a második világháború idején, hirdetve, hogy az élet mindig is szép, tele van mesékkel, dalokkal, csak a madarakra, állatokra, furulyázó kisfiúkra és felhöcskékre kell odafigyelni, Később, nem sokkal a háború után megírta a magyar gyerekköltészet legszebb verseit egy kis proletárfiúról, aki még olyan világban él, ahol "sparherd, az mindig éhes", de aki azt is tudja, hogy "Este jó, este jó/ este mégis jó / Apa mosdik, anya főz / együtt lenni jó ..."
Talán senki nem tud olyan sok szépet a szülők és gyerekek közötti emberi melegségről, a kivert kutyák bánatáról, öregasszonyokról, öregemberekről, madarakról, vidáman futballozó kisfiúkról, mint ő. Gyermekbánat című ciklusában van egy verse, mely így kezdődik: "Van az asztalfiókban egy / könyve is apának / egy költő írt abba verset: / József Atillának hívták azt a költőt..."
A mai kor gyermekének könyvespolcán méltán kap helyet Zelk Zoltán gyermekköltészete József Atilláé mellett, hogy minden gyerek lelkébe elültesse a költészet szeretetének boldogító érzését. A majd száz gyönyörű versből álló kötetet Kass János nagy értéssel megalkotott művészi illusztrációi díszítik.

Írta: Zelk Zoltán
Rajzolta: Kass János

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro verseskönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése