Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. október 5., szerda

Madárijesztő manó mesekönyv

Madárijesztő manó mesekönyv

Móra Ferenc Könyvkiadó
1978
24800 példány

Eredeti ára: 25.- Ft


Madárijesztő manó mesekönyv

Madárijesztő manó mesekönyv



Madárijesztő Manó

"Madárijesztő Manó már öreg legény volt, ezért nem is öltözködött valami divatosan. Még a papok is bajuszt hordtak abban az időben, mikor az ő kabátja új volt. Ebben a kabátban nagyapóka ült rá a puskaporos hordóra Komárom ostroma idejében. Nagyapóka pipájától a hordó felrobbant, nagyapóka a levegőbe repült, de nem történt nagyobb baja, csak a kabátja szakadt diribdarabokra. De ott volt a kertben Madárijesztő Manó, neki így is jó volt a kabát."
Madárijesztő Manó kalapja is volt már vagy százesztendős, még Napóleon idejében hordta egy postakocsis. Ebben az ütött-kopott öltözékben őrizte az öreg, házsártos madárijesztő a gyümölcsöskertet. Vitézül harcba szállt minden betolakodóval, ádáz csatába fogott a cinkékkel, a zöldharkállyal, a furfangos seregélyekkel, de még a tövises disznó meg a vakondok sem állhatott meg a szemed előtt. Az ő kerti kalandjait meséli hát el az író kedves, tréfás hangon. Soraiból mély ember- és természetszeretet árad, lírai ihletettsége, ízes, veretes stílusa felejthetetlen élményt nyújt.
Krúdy Gyula - a XX. századi magyar széppróza egyik kiemelkedő, egyéni hangú alakja - régi jó ismerőse a felnőtt olvasónak. Kevesen tudják azonban, hogy Szinbád és Rezeda Kázmér atyja, A vörös postakocsi írója szívesen mesélt gyerekeknek is. A Madárijesztő Manó meséi először jelennek meg könyv formájában, és ezzel az ünnepi kiadvánnyal szeretnénk megemlékezni az író születésének 100. évfordulójáról.

Írta: Krúdy Gyula
Rajzolta: Révész Napsugár

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése