Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 21., vasárnap

Az aranyszőrű bárány leporelló mesekönyv

Az aranyszőrű bárány leporello mesekönyv

Képzőművészeti kiadó

Eredeti ár: 79,50.- Ft


Az aranyszőrű bárány leporello mesekönyv

Egyszer régen a burkus király járt vendégségben Buda várában. Vacsora közben Mátyás király eldicsekedett híres juhászával, akit nem lehet hazugságon kapni.

Nem hitte ezt a burkus király, hát fogadtak. A nyájban volt Mátyásnak egy aranyszőrű báránya, de a burkus király akárhogy kérlelte, hogy adja neki, a juhászlegény bizony nem adta.


Az aranyszőrű bárány leporello mesekönyv

Gondolt egyet a király, s elküldte a leányát a juhászhoz. A szép fekete hajú királykisasszony addig kérlelte, addig incselkedett vele...

.... amíg a juhász odaadta neki az aranyszőrű bárányt. az meg boldogan szaladt az apjához. A burkus király örült, mert gondolta, hogy megnyeri a fogadást.


Az aranyszőrű bárány leporello mesekönyv

A juhász pedig megbánta könnyelműségét. Hogy fog most elszámolni a királynak? Leszúrta a botját, rátette kalapját, a mintha Mátyás előtt állna, megprobálta magát mentegetni. De sehogy se sikerült.


Az aranyszőrű bárány leporello mesekönyv

Nem tudott hazudni. Felballagot hát a palotába, és Mátyás király színe előtt elmondta, mit tett: -Uram királyom, elcseréltem az aranyszőrűt egy fekete bárányért.

- És hol van az a fekete bárány? - kérdi Mátyás. - Hát ott, felséged mellett - mutatott rá a juhász a burkus király leányára. És mert nem hazudott, hát elnyerte a királylány kezét s a burkusok fele királyságát.


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
leporello mesekönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése