Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. szeptember 23., kedd

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvódában


Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvódában

Móra könyvkiadó

II. kiadás
2008

Eredeti ár: 2.390.- Ft


Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvódában



Szepes Mária
Pöttyös Panni Az Óvodában

Pöttyös Panni és játszótársa, a komiszkodó Péterke először megy óvodába. Panni nem érti, vajon miért éppen Péterkét nevezi ki az óvó néni tisztaságfelelősnek, hiszen Péterke folyton maszatos, sokat verekszik, és lekváros kenyeret dug a zsebébe. Talán az óvodában még egy ilyen vadóc kisfiú is megváltozhat?
  • Az óvó néni és a sármackó
  • Játékok kertje
  • A labda szereti, ha ütik
  • Az engedetlen ajtó
  • Az elefánt haragszik, ha kicsúfolják
  • Kukucs Ivánka és Piripocsi Tilla
  • Másholország
  • Elolvad a Télapó


Írta: Szepes Mária
Rajzolta: F. Győrffy Anna


Amikor bezúztak mindent, amikor tilos lett minden, amit addig csináltam, eldöntöttem, meséket fogok írni. Imádom a gyerekeket. A fodrásznál volt egy találkozásom egy orosz kislánnyal, a kis Tamarával. Oda is tollal, füzettel jártam, és egyszer csak felült a térdemre, hogy rajzoljak neki. Ezt a tündéri kis lánykát aztán beleírtam a Pöttyös Panni mesémbe, amint a két kislány összebarátkozik... Boldog vagyok, mert már a sokadik nemzedék nő fel a Pöttyös Pannival, és hogy a szívbeteg gyerekeknek ezeket a meséket olvassák fel a kórházakban, mert kedvesség és báj van bennük.... hát így lettem mesemondó Szepes Mária. Egy hétéves kis barátnőm (aki azóta nagymama lett) egy együtt töltött nap után azt kérdezte az édesanyjától: "Anyuka, mondd meg nekem igazán, ugye a Szepes néni nem egészen felnőtt?" Ez volt a legkedvesebb bókja az életemnek.

Szepes Mária          



www.retrojetekmuzeum.hu

retro meseköny

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése