Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2015. május 31., vasárnap

Cini Cini Muzsika óvodások verseskönyve

Cini Cini Muzsika óvodások verseskönyve
Móra Ferenc könyvkiadó
VI. kiadás (1982)
125000 Példány
Eredeti ára: 35.- Ft

Cini Cini Muzsika óvodások verseskönyve



CINI-CINI muzsika

A kisgyerek különösen fogékony a költészetre. Gyönyörűséggel hallgatja a ritmikus mondókát, kacag, ha csip-csip-csókát játszanak vele, és boldog mosollyal alszik el az altató dallamára. Az első versélmény tovább kíséri, és tőlünk, felnőttektől függ, hogy a költészet mennyire gyarapítja érzékeny belső világát.
A Cini-cini muzsika, melynek hatodik kiadását tartja kezében az olvasó, azt fejleszti tovább, amit évekkel ezelőtt az Óvodások verseskönyve kezdeményezett. Gazdag gyűjteményében a természetről, a magyar tájról és a gyerek mindennapi életéről szóló verseket találunk, a magyar népköltészet és műköltészet gyöngyeit, szavalható ünnepi verseket. A Móra Könyvkiadó nemcsak az óvodai foglalkozásokra gondolt a versek válogatása kapcsán, hanem a meghitt otthoni versolvasásra is. A verseket három csoportba osztva, az óvodás korcsoportoknak megfelelően, rendezte el a kötet válogatója, T. Aszódi Éva, s a korcsoportokon belül laza tematikai felépítéssel haladunk a könnyebb versektől a nehezebben érthetőkig.
A kötet végén többféle, betűrend és témakörök szerint is csoportosító tartalomjegyzék és egy utószó nyújt tájékoztatást a pedagógusoknak és a szülőknek.
Kívánatos, hogy ez a kötet helyet kapjon minden óvodás korú gyerek könyvespolcán, és a néhány száz vers hozzájáruljon ahhoz, hogy gyerekeink már a legkisebb korban is megismerkedjenek a klasszikus és a modern magyar líra hangjaival. Az első kiadásoktól eltérően a Cini-cini múzsika kizárólag a magyar költészetből készült válogatás, más népek verseit a Volt játékom aranyalma kötetben találják meg a szülők, pedagógusok.
A kötetet Bálint Endre művészi, a gyermekrajzotjátékos naivitással imitáló illusztrációi díszítik.

Válogatta és szerkesztette: T. Aszódi Éva
Illusztrálta: Bálint Endre

www.retrojatekmuzeum.hu

retro gyeremek verseskönyv




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése