Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. február 26., péntek

Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

MARABU Kiadó

Eredeti ára: 88.- Ft

Fényképezte: Olajos Andrea


Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Moszkvai őrkutya
Orosz fajta. Hatalmas termetű, erős kutya. Bundája fehér, vörös és barna foltokkal, zsemleszínű vagy tarka. Magassága kb. 65-70 cm, súlya 60-60 kg

- Akkora leszek, mint egy bernáthegyi! Sokan összetévesztenek majd vele. Nem csoda, hiszen a nagypapám bernáthegyi, a nagymamám pedig kaukázusi juhászkutya volt. Erős, bátor kutya leszek, megbízható házőrző és testőr. Ha nem hiszed - próbáld ki!


Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Szibériai Husky
Kanadai fajta. Kék szemű, dús, selymes bundájú szánhúzó kutya. Színe ezüstszürke, fehér, fekete, rőt vagy fekete-fehér foltos. Magassága 51-60 cm, súlya 16-27 kg.

- Szánhúzó versenyek ünnepelt bajnoka leszek, természetesen a fogat vezére! Esetleg rendőrkutya. Persze végül is beérem majd egy kis kertes házzal, s forró nyári éjszakákon végtelen hómezőkről, robogó szánról, hatalmas jéghegyekről álmodom...



Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Pointer
Angol vadászkutya. Elegáns, de izmos, ruganyos eb. Bundája fehér alapon fekete, sárga, barna foltos, de lehet egyszínű is. Magassága 60-68 cm, súlya 28-35 kg.

- Tudjátok-e, hogy a pointer a vadat jelző kutyák királya? Nos, ezek szerint én egy királyfi vagyok! Ám ha megnövök, akkor sem vágyom majd koronára, trónra, csupán egy szerető gazdára, néhány jó szóra, simogatásra.


Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Skót Terrier
Angol fajta. Kotorékeb, de ma már főleg kedvencként tartják. Nagy fejű, rövid lábú, fekete vagy acélszürke színű kutya. Szőrét trimmelni kell..Magassága 25,5-28 cm, súlya8,5-10,5 kg.

- Az ám a karrier, ha felnő a terrier - és ugyanolyan tüzes, kötekedő, de kezes, hűséges fenegyerek lesz, mint a szülei. S ha rókára nem vadászhatok, beérem olykor egy-egy nadrágszárral is!



Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Máltai selyemkutya
Olasz eredetű minikutya. Selymes, dús, földet seprő, hófehér bundája van. Aranyos zsebcirkáló. Magassága 20-25 cm, súlya 3-4 kg.

- Ha nagy leszek, kicsi leszek. Pontosabban kicsi maradok! Felnőtt koromban is beleférek majd egy nagyobb G.I.JOE vagy LEGO-dobozba! Azért vegyetek csak kutyaszámba... Fürge leszek, játékos, de szófogadó. Jó pajtása a gyerekeknek.


Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Amerikai Cocker spániel
Amerikai fajta. Jó sportkutya, remek társ. Selymes, hosszú bundája van. Farkát levágják. Főleg fekete, sárgásbarna vagy fekete-fehér-vörösesbarna színben tenyésztik. Magassága 36-38 cm, súlya 10-14 kg.

- Nem kell hozzá kukker, ha tudni szeretnétek, hogy milyen egy cocker! Vessetek csak egy pillantást a papámra. Ilyen leszek én is! Imádom majd a vidám hancúrozást, a vizet, a cserkészést a sűrű bozótban és a gyerekeket!


Mi leszek ha nagy leszek? leporelló mesekönyv

Skót juhászkutya
Angol fajta. Valamikor nyájőrző volt, majd őrzővédő és kedvenc lett belőle. A világ egyik legszebb kutyája. Gyönyörű, hosszú szőre van. Magassága 51-61 cm, súlya 25-28 kg.

- Volt egyszer egy skót juhászkutya, Lassie-nek hívták. Ő a példaképem. Boldogan élt kis gazdájával, Joe-val, míg egy napon eladták a hercegnek, mert gazdái teljesen elszegényedtek. Ám Lassie megszökött, és 400 mérföldet "kutyagolt" ezer veszély közepette, míg hazatalált, mert tudta, hogy Joe várja őt...



www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro leporelló mesekönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése