Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. május 5., csütörtök

Hazánk szíve Budapest

Hazánk szíve Budapest 

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó

I. kiadás 1968

II. kiadás 1975
44800 példány
Eredeti ára: 35.- Ft

Hazánk szíve Budapest 

Hazánk szíve Budapest 


Hazánk szíve Budapest

Hallottatok már olyan városról, amelynek egyik része erdők közé, hegyek közé, dombokra és sziklákra épült, a másik pedig tükörsima síkságra?
Ez a város hazánk fővárosa: a kétezer éves Budapest. Eraviszkuszok, rómaiak lakták egykor, itt, a Csepel-szigeten állt Árpád fejedelem sátorvárosa, tündérvárost építtetett Budán Mátyás, s befészkelte magát falai közé a török. De sokszor leégett ez a város! Hányszor összedőlt, rommá lett, majdnem kihalt! De romjaiból, mint a mesék madara, mindig feltámadt, újjászületett. Ez a szép, másodkiadásban megjelenő képeskönyv nemcsak fővárosunk kétezer éves történetét meséli el, hanem bemutatja mai, sokszínű, lüktető életünket és a jövő Budapestjét is. A művészi rajzokat Würtz Ádám készítette.


Írta: Ruffy Péter
Rajzolta: Würtz Ádám

www.retrojatekmuzeum.hu

retro okoskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése