Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. május 18., szerda

Mennyi Minden mesekönyv

Mennyi Minden mesekönyv
Móra Ferenc Ifjúsági könyvkiadó
1975
19800 Példány
Eredeti ára: 19.- Ft

Mennyi Minden mesekönyv

Mennyi Minden mesekönyv

Nemes Nagy Ágnes
Mennyi Minden

" Bámulok csak ennyi kincsen: mennyi minden, mennyi minden!" - kiált fel a költő címadó verse utolsó két sorában, és ez a gyermeki rácsodálkozás és játékos kedv sugárzik át az egész köteten. A költő nem hajol le a gyerekhez, vele bámul, csodálkozik az élet ezer apró színén, felkeresi a titkos utakat, egy óriás kezét látja bele a gesztenyefalevélbe, tréfálkozó kedve támad a villamosmegállónál; "álldiga és várdiga" - mondja, teremnt egy új virágot, melyet gondolj-rám-virágnak hívnak, szemben a nefelejccsel, és a gyermekkel együtt lesi meg az utca köznapi életét.
A költő új versei óvodásoknak, kisiskolásoknak és a szívükben gyermeknek megmaradt felnőtteknek egyaránt szólnak, valamennyi sziporkázó telitalálat, szó-és gondolatörömet ébresztő játék. Hincz Gyula költőigyermeki látásmódja gazdag, színes grafikával teszi még vonzóbbá ezt a jelentős gyermekverseskötetet.

Írta: Nemes Nagy Ágnes
Rajzolta: Hincz Gyula


www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro verseskönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése