Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2016. szeptember 18., vasárnap

Az oroszlán is macska

Az oroszlán is macska

Móra Ferenc Könyvkiadó
1985
17000 példány

Eredeti ára: 33.- Ft

Az oroszlán is macska

Az oroszlán is macska


Az oroszlán is macska

Az oroszlán nem háziállat; ezt a tényt mindeddig senki sem vonta kétségbe. Idomítani ugyan sikerült, amennyiben hajlandó átugrani a tüzes karikán és szájba venni az idomár fejét. De valljuk be, ez utobbi esetben is a közönséget főként az a lehetőség tartja izgalomban, hogy az oroszlán akkor csukja össze a fogsorát, amikor a fej még közötte van.
Háziasítani azonban az oroszlánt e könyv hősei kísérlik meg először. Mentségükre szóljon ifjú koruk s ebből eredő járatlanságuk az élet dolgaiban. Továbbá az a tény, hogy az oroszlánt egészen kis korában, amikor jószerivel akkora még, mint egy macska, próbálják meg pórázra és türelemre szoktatni. Remélve, hogy mire felnő, lényegileg továbbra is macska marad, ha meglehet, már kicsit nagyobbacska is.
Az oroszlánok azonban meglehetősen gyorsan nőnek, különösen olyan regényben, amely arra keres feleletet, hol a határ macska és oroszlán között. Ha pedig valaki netán maga is próbát szándékozna tenni, az két lehetőség között választhat: vagy szerez egy oroszlánt, és felszáll vele csúcsforgalomban a hatos villamosra, vagy pedig elolvassa ezt a könyvet. A szerző határozottan az utóbbit tanácsolja.


Írta: Bogáti Péter
Rajzolta: Krenner István
Zene: Tamássy Zdenkő

www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése