Minden ami ebben a blogban szerepel saját családi gyűjteményünk része! Elsősorban a képregényeket, társasjátékokat és a lemezjátékokat gyűjtjük. De azért sok minden más is előfordulhat ami érdekes, játékos, vicces... A fotókat magam készítettem. Nagyon örülünk ha tetszik a gyűjtemény és visszajársz nézegetni, hozzászólni. Fokozatosan van csak időm lefotózni, feltölteni a dolgokat.

2014. december 29., hétfő

Pitypang verses könyv gyerekeknek

Pitypang verses könyv gyerekeknek

Móra Ferenc Könyvkiadó
1972
16500 példány

Eredeti ár: 18.- Ft


Pitypang verses könyv gyerekeknek

Pitypang verses könyv gyerekeknek


Pákolitz István
Pitypang

A világ csodálatos! Először pillantva rá kerekre nyílt gyerekszemmel, talán még csodálatosabb. Fúj a szél, szerterepíti a pitypang ejtőernyős magját, pirosan száll a labda, mint a nap, smaragd gyík surran a kövön, páva bontja szét zománc-csillogású tollruháját, szikra-tűzijáték repül föl az izzó vasból a kovácsműhelyben. Mennyi minden színes és nyugtalanító tölti el örömmel a szemet. Szóban megidézni, újra életre hívni hogyan is lehetne  ezt az örömet? Csak a költő képes rá, aki újraéli ezt a gyönyörűséggel teli első tapasztalást, és verseiben foghatóan, mindnyájuk számára ismét átélhetően elénk varázsolja.
Pákolitz István is ilyen költő. Az első gyerektapasztalás megkapó élményeit tárja elénk gyerekversei gyűjteményében, a Pitypangban, melynek színes világát Hincz Gyula pompás illusztrációi avatják feledhetetlen művészi élménnyé.


Írta: Pákolitz István
Illusztrálta: Hincz Gyula




www.retrojatekmuzeum.hu

retro mesekönyv
retro verses könyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése